Υπέρταση: Τα βακτήρια που ανεβάζουν την πίεση – Πού βρίσκονται

Υπέρταση: Τα βακτήρια που ανεβάζουν την πίεση – Πού βρίσκονται

Με ποιο τρόπο συνδέεται η στοματική υγεία με την αρτηριακή πίεση; Είναι δυνατό τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας να μας ανεβάσουν την πίεση; Δείτε τι απαντούν οι επιστήμονες

220302213918_toothpain
Ορισμένα βακτήρια του στόματος σχετίζονται με την ανάπτυξη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Heart Association.

Ενώ προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως η αρτηριακή πίεση τείνει να είναι υψηλότερη σε άτομα με περιοδοντική νόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει τη σχέση μεταξύ μεμονωμένων βακτηρίων του στόματος και της ανάπτυξης υπέρτασης.

«Δεδομένου ότι η περιοδοντίτιδα και η υπέρταση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, μπορεί να υπάρξει μία ευκαιρία να ενισχυθεί η πρόληψη της υπέρτασης μέσα από την αυξημένη και στοχευμένη στοματική φροντίδα» δήλωσε ο Michael J. LaMonte, ένας από τους κύριους συγγραφείς της μελέτης και ερευνητής καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Buffalo.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης