Κορωνοϊός – Long Covid: Πού οφείλονται τα συμπτώματα που επιμένουν

Κορωνοϊός – Long Covid: Πού οφείλονται τα συμπτώματα που επιμένουν

Όλο και πιο κοντά έρχονται οι επιστήμονες στη λύση του γρίφου της long Covid που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί αρκετούς ασθενείς που έχουν νοσήσει. Μικρή έρευνα φωτίζει ακόμα μια πτυχή του προβλήματος

220303143322_longcovid
Με τον αριθμό των ασθενών με επίμονα συμπτώματα μετά από τη νόσηση με κορωνοϊό να αυξάνονται και τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Omicron να μην είναι ακόμη ξεκάθαρες, οι ερευνητές ανά τον κόσμο έχουν εστιάσει και στην αποκωδικοποίηση αυτού του σημαντικού γρίφου που έφερε η πανδημία. Νεότερα ερευνητικά στοιχεία αναδεικνύουν τη συσχέτιση της βλάβης των νεύρων με ορισμένα επίμονα συμπτώματα των πρώην ασθενών με COVID-19. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε περιφερική νευροπάθεια σε σχεδόν το 60% μιας μικρής ομάδας ασθενών με long COVID.

Τα στοιχεία αυτά συμπληρώνουν το παζλ των αιτιών, με άλλα πρόσφατα στοιχεία από τη Νότια Αφρική να υποστηρίζουν ότι το πιθανότερο αίτιο για τα συμπτώματα της Long Covid είναι οι μικροθρομβώσεις που προκαλούνται στην κυκλοφορία ασθενών με κορωνοϊό. Η προκειμένη μελέτη δημοσιεύτηκε στο Neurology: Neuroimmunology & Neuroinflammation.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης