Το σύνδρομο που απειλεί τα κορίτσια με διαβήτη τύπου 2

Το σύνδρομο που απειλεί τα κορίτσια με διαβήτη τύπου 2

Έναν επικίνδυνο συσχετισμό ανάμεσα στον διαβήτη τύπου 2 και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών αποκαλύπτει νέα έρευνα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κορίτσια με διαβήτη

220218142008_polikistikes-oothikes-1280x720
Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο κίνδυνος να αναπτύξουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΟ) τα έφηβα και παχύσαρκα κορίτσια με διαβήτη τύπου 2, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΟ) προκαλεί υπογονιμότητα, ολιγομηνόροια και αρρενοποιητικά προβλήματα όπως τριχοφυΐα και ακμή, ενώ παράλληλα η περίοδος της γυναίκας δεν είναι τακτική.Ιδιαιτέρως, λόγω της επίδρασης των ορμονών στην ινσουλίνη παρατηρείται σημαντική τάση για παχυσαρκία. Επίσης παρατηρείται μεταξύ άλλων, αύξηση σωματικού βάρους με δυσκολία στην απώλειά του.

Για να εξακριβωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών στα κορίτσια με διαβήτη τύπου 2 οι ερευνητές μελέτησαν 470 περιπτώσεις κοριτσιών με διαβήτη τύπου 2, από 6 συνολικά επιστημονικές έρευνες διαφορετικών χωρών. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open , διαπίστωσε ότι μόλις το 20% των κοριτσιών αυτών είχαν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο και συγκριτικά διπλάσιο από το αντίστοιχο ποσοστό στο γενικό έφηβο πληθυσμό.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης