Κορωνοϊός: Η κίνηση – κλειδί που προστατεύει τα νεογέννητα

Κορωνοϊός: Η κίνηση – κλειδί που προστατεύει τα νεογέννητα

Νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν την αξία του εμβολιασμού της εγκύου όχι μόνο για την θωράκιση του δικού της οργανισμού έναντι της Covid-19, αλλά και για την προστασία του μωρού, που τους πρώτους μήνες της ζωής του θα κινδυνεύει λιγότερο από τον κορωνοϊό

220216145054_pregnant-vaccines-1280x720
Μια νέα αμερικάνικη μελέτη είναι η πρώτη που επιβεβαιώνει ότι ο εμβολιασμός για την COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρέχει πραγματική προστασία στα νεογέννητα.

«Τα δεδομένα που δημοσιεύει το CDC παρέχουν πραγματικές αποδείξεις ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19, την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των βρεφών ηλικίας κάτω των 6 μηνών από τη νοσηλεία λόγω του κορωνοϊού» τόνισε η Δρ. Dana Meaney-Delman, επικεφαλής του κλάδου έρευνας και πρόληψης των βρεφικών αποτελεσμάτων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. (CDC).

«Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι η διαπίστωση πως μεταξύ των μωρών με COVID-19 που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ, το 88% γεννήθηκε από μητέρες που δεν είχαν εμβολιαστεί πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης» συμπλήρωσε η Δρ. Delman. «Το μοναδικό βρέφος που πέθανε κατά τη μελέτη, γεννήθηκε από ανεμβολίαστη μητέρα» πρόσθεσε η ίδια.

Συνολικά, η μελέτη διαπίστωσε πως «τα μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών, των οποίων οι μητέρες ήταν εμβολιασμένες, είχαν 61% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν με COVID-19» .




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης