Πλοία – Ασφαλιστήρια Συμβόλαια: Οι καλύψεις για πλήρωμα και επιβάτες

Πλοία – Ασφαλιστήρια Συμβόλαια: Οι καλύψεις για πλήρωμα και επιβάτες

Η επικαιρότητα αναδεικνύει τη σημασία των ασφαλιστικών προγραμμάτων για τα πληρώματα πλοίων αλλά και την, υποχρεωτική από τον νόμο, ασφάλιση για την αστική ευθύνη του πλοιοκτήτη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

220219173021_ship_boat
Το θρίλερ του επιβατηγού – οχηματαγωγού “Euroferry Olympia” που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στα ανοιχτά της Κέρκυρας, βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Η περιπέτεια πληρώματος και επιβατών, τα συνεχή ιατρικά ανακοινωθέντα, η αγωνία για τους αγνοούμενους, μαρτυρίες και βίντεο-ντοκουμέντα κυκλοφόρησαν με πηχυαίους τίτλους στο διαδίκτυο και μονοπώλησαν σχεδόν το ενδιαφέρον· όχι τυχαία.

Η «συμπόνια», σύμφωνα με τον φιλόσοφο David Hume, προαπαιτεί την οικειότητα ή τη γειτνίαση και, εν προκειμένω, το σημείο της τραγωδίας εντοπίζεται σε μια κορυφαία παραδοσιακά ναυτιλιακή χώρα – με τη μεγαλύτερη πλοιοκτησία, σύμφωνα με το newmoney.gr -, με την κουλτούρα των κατοίκων της συνυφασμένη με τη θάλασσα.

Στην Ελλάδα, η κείμενη νομοθεσία ορίζει το πλαίσιο για τη χρηματοοικονομική ασφάλεια των ναυτικών με τη «Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας, 2006, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας» που κυρώθηκε με το Ν. 4078/2012 (Α΄ 179) και επικαιροποιήθηκε με το Π.Δ. 3/2017 (Α΄ 6) το 2017. Τα επίμαχα άρθρα διασφαλίζουν το πλήρωμα σε περίπτωση εγκατάλειψης (λόγω αποτυχίας του πλοιοκτήτη να καλύψει οικονομικά την παλιννόστηση, να εφοδιάσει τους ναυτικούς με τα απαραίτητα μέσα διαβίωσης και υποστήριξης είτε να τηρήσει τις οικονομικές του δεσμεύσεις έναντί τους).

Ασφάλεια του πληρώματος





Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης