Άνοια μετά από εγκεφαλικό: Το αντιφλεγμονώδες φάρμακο που μειώνει τον κίνδυνο

Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο στη συνέχεια εκδηλώνουν άνοια. Η φλεγμονή και η συσσώρευση χοληστερόλης φαίνεται ότι εμπλέκονται σε αυτό το μηχανισμό και σύμφωνα με νεότερη έρευνα ένα γνωστό αντιφλεγμονώδες μπορεί να εξουδετερώσει τον κίνδυνο. Δείτε ποιο είναι

Τα άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο θεωρητικά είναι πιο ευάλωτα στην εκδήλωση άνοιας και έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών τους, ανάλογα με τη σοβαρότητα του επεισοδίου.

Μια νέα αμερικανική μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας της Αριζόνα ανακάλυψε μια νέα πιθανή θεραπεία για τη μείωση του κινδύνου άνοιας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στο Journal of Neuroscience.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την κυκλοδεξτρίνη, ένα εγκεκριμένο αντιφλεγμονώδες που αποτελεί τη βάση πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Οι χημικές ιδιότητες και το σχήμα της κυκλοδεξτρίνης της επιτρέπουν να «αναρροφά» και να αποθηκεύει με ασφάλεια τη χοληστερόλη χωρίς να προκαλεί αυξημένη φλεγμονώδη απόκριση.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr