Μάθετε τα πάντα για τη νόσο που «χτυπάει» άνδρες και γυναίκες 25-44 ετών

Μάθετε τα πάντα για τη νόσο που «χτυπάει» άνδρες και γυναίκες 25-44 ετών

Μια σύντομη, περιεκτική και πλέον αξιόπιστη καταγραφή της κατάθλιψης, μια από τις πιο σοβαρές νόσους που προκαλούν αναπηρία, επιχειρεί με επιτυχία ο κύριος Χρίστος Χ. Λιάπης, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

220117135538_sad_woman__1_
Η κατάθλιψη είναι μία οικουμενική νόσος που συχνά υποδιαγιγνώσκεται, επηρεάζοντας όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η κλινική κατάθλιψη δεν είναι:

Περαστικό συναίσθημα,
Σημείο προσωπικής αδυναμίας.
Όσοι πάσχουν από κατάθλιψη δεν μπορούν από μόνοι τους να διορθώσουν αυτή τη νοσηρή κατάσταση και να αισθανθούν καλύτερα.
Έχει μέση ηλικία έναρξης τα 25 έτη και είναι δύο φορές πιο συχνή σε έφηβες και ενήλικες γυναίκες απ’ ότι σε εφήβους και ενήλικους άντρες, με υψηλότερη συχνότητα και για τους άνδρες και για τις γυναίκες μεταξύ 25 και 44 χρόνων. Η συχνότητα εμφάνισης στη διάρκεια ζωής, στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι 20% στις γυναίκες και 12% στους άνδρες, ενώ παρατηρείται προοδευτική αύξηση στην επίπτωση της μείζονος κατάθλιψης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 70 ετών, με την αναπηρία από την κατάθλιψη να είναι 50% υψηλότερη για τις γυναίκες από ότι στους άνδρες, αποτελώντας την πρώτη αιτία αναπηρίας για τις γυναίκες σε χώρες τόσο με υψηλά όσο και με μεσαία-χαμηλά εισοδήματα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης