Ασφάλιση: Αδυναμία καταβολής ασφαλίστρων – Τρεις σωτήριες λύσεις

Ασφάλιση: Αδυναμία καταβολής ασφαλίστρων – Τρεις σωτήριες λύσεις

Ενημερωθείτε για τις εναλλακτικές επιλογές αντί της εξαγοράς για συμβόλαια ζωής και αποταμίευσης, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το ασφαλιστήριό σας ενεργό αν αδυνατείτε να καταβάλετε τα ασφάλιστρα

220111175610_asfalisi_couple_insurance
Μέσα στα απροσδόκητα της ζωής είναι και η αδυναμία καταβολής ασφαλίστρων, περίπτωση όχι ακραία αν αναλογιστεί κανείς τις επιπτώσεις της πανδημίας της COVID-19. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που, ενώ προχώρησαν κάποτε στη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου βασισμένοι στις προ κορωνοϊού οικονομικές τους απολαβές, βρέθηκαν σε «αδιέξοδο» όταν τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ή ακόμα παλεύουν να ορθοποδήσουν και δυσκολεύονται να καταβάλουν τα ασφάλιστρά τους, ακόμη και αν είναι οικονομικά.

Η εξαγορά του συμβολαίου, για όσους διαθέτουν ισόβια ασφάλεια ζωής ή συνταξιοδοτικό/αποταμιευτικό πρόγραμμα, φαντάζει η ιδανική λύση. Είναι όμως; Υπενθυμίζεται πως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να διατηρούν το προϊόν τουλάχιστον για 15 έως 20 χρόνια, ιδίως σε συμβόλαια μακροπρόθεσμων επενδύσεων, καθώς οι απώλειες από την πρόωρη εξαγορά του συμβολαίου μπορεί να αγγίξουν έως και το 70%.

Σύμφωνα με τα έμπειρα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να αποδειχθούν και πλέον συμφέρουσες εφόσον όμως το συμβόλαιο έχει αποκτήσει αξία εξαγοράς, το ποσό δηλαδή που υπάρχει στη διάθεση του συμβαλλομένου τη στιγμή και σε περίπτωση που αποφασίζει να διακόψει, το οποίο ορίζεται στους πίνακες της εκάστου εταιρείας.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης