Γιορτές: Αυτοί οι ασθενείς δυσκολεύονται να ρυθμίσουν την πάθηση τους – Ο ένας στους δύο αποτυγχάνει

Γιορτές: Αυτοί οι ασθενείς δυσκολεύονται να ρυθμίσουν την πάθηση τους – Ο ένας στους δύο αποτυγχάνει

Οι διατροφικοί πειρασμοί που μας δελεάζουν πολλαπλασιάζονται την περίοδο των γιορτών και ίσως τελικά ενδώσουμε. Ωστόσο, γι' αυτούς τους ασθενείς, η διαχείριση της διατροφής τους κρίνεται δυσκολότερη με τον κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους

211227133158_trapezi
Περίπου οι μισοί από τους Αμερικανούς ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 αντιμετωπίζουν μια σοβαρή πρόκληση στη ρύθμιση της πάθησής τους κατά την περίοδο των γιορτών και να μείνουν μακριά από διατροφικούς πειρασμούς σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν από την Αμερικανική Ένωση Καρδιάς (AHA) και η Αμερικανική Ένωση για τον Διαβήτη (ADA).

Η μελέτη με τίτλο «Know Diabetes by Heart» πραγματοποιήθηκε την περίοδο μεταξύ 21 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου του 2021 και συμπεριέλαβε δεδομένα από 1.079 Αμερικανούς ενήλικες άνω των 45 ετών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το 49% των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 δυσκολεύονται να ελέγξουν την πορεία της νόσου την περίοδο των χειμωνιάτικων και φθινοπωρινών διακοπών σε σύγκριση με άλλες περιόδους μέσα στη διάρκεια του χρόνου. Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η σταθεροποίηση της υγείας τους κατά την περίοδο των γιορτών ήταν η κύρια ανησυχία μεταξύ των ερωτηθέντων (28%), ακολουθούμενη από τα οικονομικά (15%) και τον ασφαλή συγχρωτισμό λόγω του κορωνοϊού (14%).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης