Κορωνοϊός: Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κορωνοϊός: Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το ygeiamou.gr συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών έναντι της λοίμωξης Covid-19 - Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν προγραμματίσετε το ραντεβού του παιδιού σας

211104084810_100081-vaccine-child_1280
Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού έναντι της λοίμωξης Covid-19 για τα παιδιά 5-11 ετών.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, «η πρώτη παραλαβή εμβολίων στη χώρα μας θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου και το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών 5 – 11 ετών θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου».

Ο εμβολιασμός των περίπου 750.000 παιδιών, ηλικίας 5-11 ετών, θα γίνει με το εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) εμβόλιο Comirnaty των Pfizer/BioNTech σε περίπου 75 εμβολιαστικά κέντρα της επικράτειας, τα οποία σταδιακά θα αυξάνονται.

Ενδεικτικά στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης