Δεύτερο έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο: Τα ένοχα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο

Δεύτερο έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο: Τα ένοχα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο

Την προσοχή όσων έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο εφιστά νέα μελέτη που διατρανώνει πως στην κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών ελλοχεύει ο κίνδυνο ενός νέου καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου

211202202958_Untitled-1-1280x720
Αν έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο ίσως θα πρέπει να αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Βάσει της έρευνας, διαπιστώθηκε πως η υψηλή πρόσληψη τέτοιων τροφών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο νέου εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου και είναι πιο πιθανό να είναι θανατηφόρο. Αυτό ισχύει ακόμα και για τα άτομα που ακολουθούν μια διατροφή πιο υγιεινή για την καρδιά.

Τα υπερ επεξεργασμένα τρόφιμα παρασκευάζονται μερικώς ή ολικώς από ουσίες που δεν είθισται να χρησιμοποιούνται στη μαγειρική– όπως είναι οι υδρολυμένες πρωτεΐνες, η μαλτοδεξτρίνη (πολυσακχαρίτης που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων και βρίσκεται σε συμπληρώματα), υδρογονωμένα λίπη (συνήθως τα βρίσκουμε σε προψημένα προϊόντα όπως τα ντόνατς ή τα μπισκότα) και περιλαμβάνουν πρόσθετες ουσίες όπως είναι οι χρωστικές ουσίες, τα συντηρητικά, τα αντιοξειδωτικά, τα αντιπηκτικά, τα ενισχυτικά γεύσης και τα γλυκαντικά, εξήγησαν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Οι υπερ-επεξεργασμένες τροφές είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη: Τρόφιμα που έχουν “απογυμνωθεί” από τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά τους» πρόσθεσε η διαιτολόγος Sharon Zarabi διευθύντρια προγράμματος στο Ινστιτούτο Katz για την Υγεία των Γυναικών στη Νέα Υόρκη. «Σχεδόν καθετί που τρώμε και βρίσκεται σε συσκευασία είναι επεξεργασμένο» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης