Κορωνοϊός: Καινοτόμος μέθοδος αναχαιτίζει την COVID-19 και μειώνει κατά 95% το ιικό φορτίο

Κορωνοϊός: Καινοτόμος μέθοδος αναχαιτίζει την COVID-19 και μειώνει κατά 95% το ιικό φορτίο

Στην αναζήτηση αποτελεσματικών μέσων για την ανάσχεση και εξάλειψη της πανδημίας ενδέχεται να προστεθεί μια ειδικά σχεδιασμένη αντιική τσίχλα. Πώς δρα η μασώμενη καινοτομία; Διαβάστε εδώ

211129165432_woman_girl_chewing_gum
Θα μπορούσε μια τσίχλα να σημάνει το τέλος της πανδημίας COVID-19; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, ωστόσο αποτελεί γεγονός ότι Αμερικανοί επιστήμονες παρασκεύασαν μια τσίχλα ειδικά διαμορφωμένη για να καταπολά τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Η Δρ Grace C Roberts, επιστημονική συνεργάτιδα στο Τμήμα Ιολογίας του Πανεπιστημίου Leeds, εξηγεί πώς λειτουργεί και απαντά σχετικά με το τι πρέπει να αναμένουμε.

Το ερώτημα πίσω από πρώτη τσίχλα με αντιική δράση ήταν εάν η αποδεδειγμένα υψηλή συγκέντρωση του ιού στο σάλιο ασθενών με λοίμωξη COVID-19 θα μπορούσε να μειωθεί με κάποιον εύκολο τρόπο, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της διασποράς. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά αξιοποιούνται ειδικές τσίχλες για την προώθηση της υγείας και δη της στοματικής. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τσίχλες με ασβέστιο και διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) είναι αποτελεσματικές έναντι στοματικών παθήσεων και παθογόνων βακτηρίων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης