Φίμωση και Περιτομή: Πώς την αποζημιώνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Φίμωση και Περιτομή: Πώς την αποζημιώνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Αν και αποτελεί παθολογική κατάσταση που αφορά κυρίως αγόρια και αντιμετωπίζεται στην παιδική ηλικία, πολλοί άνδρες απέκτησαν φίμωση στην πορεία της ζωής τους και χρειάστηκαν περιτομή. Τι καλύπτει η ασφάλιση υγείας για την αναγκαία χειρουργική αντιμετώπιση;

211122173224_doctor_patient
Φίμωση αποκαλείται η στένωση της ακροποσθίας, του τμήματος δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους και την εμποδίζει να αποκαλυφθεί. Μπορεί να είναι είτε συγγενής (εκ γενετής) -αφορά το 5 – 10 % των παιδιών ηλικίας άνω των 3 χρόνων- είτε επίκτητη, δηλαδή να εμφανιστεί στην πορεία της ζωής από διάφορες αιτίες όπως κακή υγιεινή, χρόνιες φλεγμονές στη βάλανο και την ακροποσθία (βαλανοποσθίτιδα), μυκητιάσεις, φλεγμονή προκαλούμενη από το σακχαρώδη διαβήτη ή απότομος χειρισμός (π.χ. τραυματισμός κατά τη σεξουαλική πράξη).

Πρόκειται για ενοχλητική κατάσταση που αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην ενήλικη ζωή συμπεριλαμβανομένων:

υποτροπιάζουσας φλεγμονής
σεξουαλικών δυσλειτουργιών (πόνος και όχληση κατά την επαφή, στυτική δυσλειτουργία ως αποτέλεσμα επώδυνης στύσης, πρόωρη εκσπερμάτιση)
Κλείσιμο
τέλειας απόφραξης της βαλάνου με ενδεχόμενη αδυναμία ούρησης και συνέπειες όπως επίσχεση των ούρων και νεφρική ανεπάρκεια
παραφίμωσης
ανάπτυξης καρκίνου πέους ως αποτέλεσμα χρόνιας φλεγμονής

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης