Να γιατί το παιδί τρώει μόνο πρόχειρο φαγητό – Η επικίνδυνη ηλικία

Να γιατί το παιδί τρώει μόνο πρόχειρο φαγητό – Η επικίνδυνη ηλικία

Τα παιδιά δεν ξυπνούν απλώς μία μέρα και ζητούν μπέργκερ, πίτσα και σουβλάκια! Σημαντικό κομμάτι των διατροφικών προτιμήσεων διαμορφώνεται κατά την παιδική ηλικία και αν οι γονείς υποκύψουν σε έναν συγκεκριμένο πειρασμό τότε θα καλλιεργήσουν οι ίδιοι τις λανθασμένες συνήθειες διατροφής του παιδιού

190506205225_kid_burger-1280x720
Υπάρχει μια μικρή ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά υγιεινές διατροφικές συνήθειες. H σύμβουλος γονέων, Δρ. Emily Oster, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Brown εξηγεί το συχνό λάθος που κάνουν αρκετοί γονείς όταν τα παιδιά τους περνούν μια φάση όπου πεινούν λιγότερο και πώς αυτό επηρεάζει τις διατροφικές τους προτιμήσεις αργότερα στη ζωή.

«Κάποια στιγμή κατά την βρεφική ηλικία, τα παιδιά 2-3 ετών πεινούν λιγότερο. Δεν τρώνε όσο έτρωγαν τα προηγούμενα χρόνια και κάποιες φορές γίνονται κάπως πιο επιλεκτικά», αναφέρει η Δρ. Oster.

Πολλές φορές μπορεί να φαίνεται ότι το παιδί δεν πεινάει ποτέ, γι’αυτό και οι γονείς στρέφονται στις «εύκολες» και δελεαστικές λύσεις, του πρόχειρου και νόστιμου φαγητού, ώστε να τα κάνουν να φάνε κάτι. Είναι μια συχνή αντίδραση που, όμως, «μπορεί να επιδεινώσει τις πτυχές της επιλεκτικότητας, επειδή τα παιδιά μαθαίνουν πολύ γρήγορα», συμπληρώνει η ειδικός.

Τα παιδιά είναι έξυπνα: Μόλις καταλάβουν ότι μπορούν να έχουν το φαγητό που θέλουν αν αρνηθούν να φάνε λαχανικά, οι πιθανότητες λένε ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτή την τακτική. Έτσι γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να «ξεμάθουν» αυτή τη συνήθεια, ανοίγοντας τον δρόμο για επιλεκτικότητα (και την προτίμηση σε λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα) αργότερα στη ζωή.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης