Συμβόλαιο Υγείας: Τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν υπογράψετε

190603183019_Insurance

Διαβάστε τα τέσσερα βασικά ερωτήματα που απασχολούν κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συνάψει συμβόλαιο υγείας και που προετοιμάζουν για την επιλογή του κατάλληλου νοσοκομειακού προγράμματος

Πάνω από ένας στους δέκα Έλληνες (15%) επιλέγει να ενισχύσει την ασφάλιση υγείας του μέσω ιδιωτικών προγραμμάτων υγείας, το πρώτο σε ζήτηση προϊόν όπως είχε αναφέρει o πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, κατά την τοποθέτησή του στο 2ο ετήσιο Συνέδριο που διοργάνωσε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το ygeiamou.gr με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και μετά COVID-19 εποχή». «Η ιδιωτική ασφάλιση σε επαναφέρει στη θέση που ήσουν πριν επέλθει ο κίνδυνος», εξηγούν στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου για την ασπίδα των ασφαλιστηρίων υγείας από τα απρόοπτα.

Αναμενόμενα, η αναζήτηση του ιδανικού προγράμματος υγείας (νοσοκομειακό) βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων και αναγκών του υποψηφίου προς ασφάλιση, συνοδεύεται από βασικές ερωτήσεις, κοινές επί το πλείστον στους ενδιαφερόμενους.

1. Πόσο θα στοιχίσει το συμβόλαιο υγείας;

Το εύρος τιμών στα ιδιωτικά προγράμματα υγείας είναι μεγάλο, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες ενδιαφερομένων κάθε οικονομικής επιφάνειας. Ο υποψήφιος προς ασφάλιση μπορεί να επιλέξει την πλήρη (100%) κάλυψη των εξόδων του σε περίπτωση νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών αμοιβών, φαρμάκων, αποκλειστικής νοσοκόμας κ.α., κάτι που βέβαια θα του στοιχίσει σε «τσουχτερά» ασφάλιστρα.

Η απαλλαγή, δηλαδή το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου στα νοσήλια, είναι η επιλογή που αποσυμπιέζει από το άγχος των ασφαλίστρων κάθε υποψήφιο αγοραστή και η οποία προτείνεται από τους ασφαλιστικούς συμβούλους. Έτσι, ένα συμβόλαιο με απαλλαγή ύψους 500€ σημαίνει ότι σε μια νοσηλεία που κοστίζει 3.000 €, τα 2.500€ θα καλύψει η εταιρεία και τα 500€ ο ασφαλισμένος. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στοχεύουν σε μια ενδιάμεση λύση καθώς η πολύ μεγάλη απαλλαγή μειώνει μεν τα ασφάλιστρα, σε ένα απρόοπτο περιστατικό όμως που ενδεχομένως να στοιχίσει 10.000€ και το συμβόλαιο υγείας έχει απαλλαγή 5.000 ή 6.000€, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλει ένα απαγορευτικό για πολλούς ποσό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης