Καρκίνος Μαστού: Τα τρόφιμα που συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο υποτροπής και θανάτου

Ποια η σχέση της κατανάλωσης ξηρών καρπών με τον κίνδυνο υποτροπής και θανάτου από καρκίνο του μαστού; Η έρευνα που δίνει την απάντηση

Η αυξημένη κατανάλωση ξηρών καρπών σχετίζεται με μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας στον γενικό πληθυσμό. Η σχέση της κατανάλωσης ξηρών καρπών όμως με την υγεία γυναικών που έχουν περάσει καρκίνο του μαστού, ήταν άγνωστη.

Ομάδα ερευνητών μελέτησε την επίδραση της κατανάλωσης ξηρών καρπών (συμπεριλαμβανομένων καρπών από φιστικιές και άλλα καρυόκαρπα δέντρα) σε γυναίκες που είχαν νοσήσει από καρκίνο του μαστού και οι οποίες αξιολογήθηκαν 5 χρόνια μετά τη διάγνωση και κατέγραψαν στοιχεία για τη συνολική επιβίωση και για την επιβίωση χωρίς νόσο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για 3.449 γυναίκες που έλαβαν μέρος στην Μελέτη Επιβίωσης από τον Καρκίνο στη Σανγκάη.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cancer, η κατανάλωση ξηρών καρπών φάνηκε πως συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο υποτροπής και θανάτου από καρκίνο του μαστού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr