Όραση – Ψηφιακή κόπωση: Τέσσερις τρόποι να ξεκουράσετε τα μάτια σας

Όραση – Ψηφιακή κόπωση: Τέσσερις τρόποι να ξεκουράσετε τα μάτια σας

Η ψηφιακή καταπόνηση των ματιών τείνει να εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να απευθυνθούν στον οφθαλμίατρο για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα μάτια τους – Από τι προκαλείται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί

211022200829_othones-1280x720
Πόσες ώρες την ημέρα περνάτε μπροστά από μία οθόνη; Μία, τρεις έως τέσσερις ή περισσότερες; Σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα στις ΗΠΑ, το 60% των Αμερικανών περνά πάνω από πέντε ώρες καθημερινά με τα μάτια τους στραμμένα σε μια οθόνη smartphone, tablet ή ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πολλές ψηφιακές συσκευές και οθόνες εκπέμπουν μπλε φως και η έκθεση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψηφιακή καταπόνηση του ματιού αναγκάζοντας τα μάτια μας να κάνουν καθημερινά «υπερωρίες». Η επαναλαμβανόμενη καταπόνηση έχει και τις σχετικές με αυτή επιπτώσεις, όπως οι πονοκέφαλοι, η θολή όραση και τα ξηρά μάτια.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε τρόποι να μειώσετε την έκθεση των ματιών σας στο μπλε φως και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης της ψηφιακής καταπόνησης των ματιών.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης