Εμβόλια κορωνοϊού και γρίπης: Μπορούν να γίνουν μαζί; Οι ειδικοί απαντούν

Εμβόλια κορωνοϊού και γρίπης: Μπορούν να γίνουν μαζί; Οι ειδικοί απαντούν

Λίγο πριν την έναρξη της περιόδου κυκλοφορίας της εποχικής γρίπης, οι επιστήμονες διατυπώνουν τις συστάσεις τους για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, τόσο για τον ετήσιο εμβόλιο της γρίπης όσο και για αυτό του κορωνοϊού – Τι υποστηρίζουν

210910170939_vaccinated2
Όταν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό ξεκίνησαν να διανέμονται στις ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της χώρας συνέστησαν προληπτικά τη χρονική απόσταση 14 ημερών μεταξύ της χορήγησης των εν λόγω εμβολίων και άλλων μέσων ανοσοποίησης. Ο οργανισμός, ωστόσο, επανεξέτασε τις οδηγίες του, υποστηρίζοντας ότι αυτή η αναμονή είναι περιττή.

Τόσο το CDC όσο και άλλες υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο αναφέρονται στις εμπειρίες του παρελθόντος, δείχνοντας ότι τα εμβόλια λειτουργούν όπως πρέπει και ότι οι τυχόν παρενέργειες είναι παρόμοιες είτε τα εμβόλια χορηγούνται ξεχωριστά είτε κατά την ίδια επίσκεψη στον γιατρό.

«Υπάρχει εκτενές ιστορικό εμβολιασμού των παιδιών με πολλαπλά σκευάσματα ταυτόχρονα», επισημαίνει ο ειδικός στον ιό της γρίπης, Richard Webby από το Ερευνητικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης