ΙΦΝΕ: Οι ένοχες τροφές που αυξάνουν κατά 67% τον κίνδυνο – Όλοι τις έχουμε φάει

ΙΦΝΕ: Οι ένοχες τροφές που αυξάνουν κατά 67% τον κίνδυνο – Όλοι τις έχουμε φάει

Όσο κι αν προσέχουμε την διατροφή μας, κάποια στιγμή θα υποκύψουμε στον πειρασμό ενός ντόνατ ή ενός αλμυρού κράκερ. Για να εξασφαλίσουμε όμως την ισορροπία του εντέρου, θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση αυτών των τροφών, υπεύθυνων για την εμφάνιση σοβαρών νόσων του εντέρου

211005213448_proceced
Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά σίγουρα εξασφαλίζουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο, καθώς η έντονη καθημερινότητα μπορεί να μη μας αφήσει χρόνο να ασχοληθούμε ενδελεχώς με το να τρώμε υγιεινά. Το αποτέλεσμα; Να γεμίζουμε τα ντουλάπια μας με υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία έχουν την εξής ευκολία: απλώς τα αγοράζουμε, ανοίγουμε τη συσκευασία και τα καταναλώνουμε.

Σε αυτή την κατηγορία τροφίμων ανήκουν τα έτοιμα γεύματα και σνακ, πλούσια σε σάκχαρα, λιπαρά και συντηρητικά τα οποία μπορούν να διαταράξουν την υγεία του εντέρου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο BMJ, η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων, όπως ντόνατς, αλμυρά σνακ, αναψυκτικά και επεξεργασμένο κρέας, σχετίζεται με μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης φλεγμονώδων νόσων του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn ή η ελκώδης κολίτιδα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης