Το επικίνδυνο σύνδρομο που προκαλεί παχυσαρκία: Πώς ελέγχεται

Το επικίνδυνο σύνδρομο που προκαλεί παχυσαρκία: Πώς ελέγχεται

Ο Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, κ. Δημήτρης Λινός αναλύει το σύνδρομο Cushing, εξηγεί ποιοι ασθενείς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς και τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισής του

211005170943_Cushing
Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην έκβαση των ασθενών με σύνδρομο Cushing, μια πάθηση που προκαλεί μεταξύ πολλών άλλων και παχυσαρκία. Σύμφωνα με έρευνα, τα ποσοστά επιβίωσης έχουν αυξηθεί από το 2000, αν και παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τους ανθρώπους χωρίς το σύνδρομο.

Το γεγονός προβληματίζει τους ειδικούς και τους ωθεί να σκέφτονται την εφαρμογή πιο επιθετικών θεραπειών. Η θετική αυτή εξέλιξη αποδίδεται στη βελτίωση των μεθόδων διάγνωσης, των χειρουργικών τεχνικών και στην πιο εξειδικευμένη φαρμακοχειρουργική φροντίδα. Ωστόσο, έχουν ακόμα πολλά να γίνουν, προκειμένου το προσδόκιμο ζωής των ασθενών να αγγίξει εκείνο του γενικού πληθυσμού.

Το σύνδρομο Cushing είναι μια ασθένεια που προκαλείται είτε από αυξημένη παραγωγή κορτιζόλης από τα επινεφρίδια (ενδογενές) είτε από υπερβολική χρήση κορτιζόλης ή άλλων στεροειδών ορμονών, φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία παθήσεων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο λύκος (εξωγενές).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης