Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Ο παράγοντας που μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο στους διαβητικούς

Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Ο παράγοντας που μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο στους διαβητικούς

Όσο υψηλότερη είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη, τόσο αυξάνει η πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 υποστηρίζει νέα μελέτη

210923204545_diavitid
Νέα στοιχεία σχετικά με τη σύνδεση της αντίστασης στην ινσουλίνη και το εγκεφαλικό επεισόδιο φέρνει στο φως μελέτη μεγάλης κλίμακας που παρουσιάστηκε στο ετήσιο διαδικτυακό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD).

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανέκυψαν από την έρευνα του Δρ. Alexander Zabala και τους συνεργάτες του σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Karolinska, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ και του Εθνικού Μητρώου Διαβήτη της Σουηδίας, όσο μεγαλύτερη η αντίσταση στην ινσουλίνη, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη, όταν δηλαδή τα κύτταρα του σώματος δεν ανταποκρίνονται σωστά στην ινσουλίνη και δεν μπορούν εύκολα να μεταφέρουν τη γλυκόζη από το αίμα – αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και τα επίπεδα της διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης