Κορωνοϊός: Πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες; Έρευνα απαντά

Κορωνοϊός: Πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες; Έρευνα απαντά

Συναγερμό εκπέμπει πρόσφατη μελέτη για την ικανότητα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού να ενισχύουν την αερογενή τους μετάδοση. Σε τι ποσοστό εμποδίζει η μάσκα το ιικό φορτίο που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα κατά την εκπνοή; Διαβάστε εδώ

210917132219_maska-1
Έχει παρέλθει ένας χρόνος απ’ όταν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ προειδοποιούσαν πως ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 μπορεί να μεταδοθεί αερογενώς. Διανύοντας πλέον το τέταρτο επιδημικό κύμα και γνωρίζοντας ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και με την ομιλία, οι έρευνες στέφονται στις νέες παραλλαγές και μεταλλάξεις του και πώς διαμορφώνουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Maryland σχετικά με την αερογενή μετάδοση του ιού, η μετάλλαξη Άλφα (βρετανική) ευθύνεται για εκπομπή στην ατμόσφαιρα 43 ή 100 φορές μεγαλύτερου ιικού φορτίου από τα εκπνεόμενα σταγονίδια φορέων του ιού συγκριτικά με όσους έχουν μολυνθεί από τα αρχικά στελέχη του. Όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές της μελέτης που δημοσιεύεται στο Clinical Infectious Diseases, οι μετρήσεις αφορούν την περίοδο που η εν λόγω μετάλλαξη ήταν επικρατούσα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης