Η φυσική δραστηριότητα που δυναμώνει τους πνεύμονες του παιδιού

Η φυσική δραστηριότητα που δυναμώνει τους πνεύμονες του παιδιού

Προστασία της αναπνευστικής υγείας των παιδιών τους φαίνεται να προσφέρουν οι γυναίκες που παραμένουν σωματικά δραστήριες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – Ποια κίνηση της μέλλουσας μητέρας αυξάνει τον κίνδυνο άσματος για το παιδί στην ηλικία των 10 ετών

200116145826_pregnant-1280x720
Νεότερα στοιχεία που δείχνουν ότι η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επωφελής όχι μόνο για τις μητέρες αλλά και για τα παιδιά που κυοφορούν έφερε στο φως η έρευνα που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σύμφωνα με τη Δρ. Hrefna Katrin Gudmundsdottir, στη μελέτη των 814 βρεφών αναδείχθηκε για πρώτη φορά μια σύνδεση της χειρότερης αναπνευστικής λειτουργίας στα μωρά των οποίων οι μητέρες ήταν σωματικά αδρανείς.

«Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με μειωμένη αναπνευστική λειτουργία στην βρεφική ηλικία διατρέχουν υψηλό κίνδυνο άσθματος, άλλων αποφρακτικών παθήσεων των πνευμόνων και χειρότερη πνευμονική λειτουργία αργότερα στη ζωή τους. Έτσι, η διερεύνηση των παραγόντων που μπορεί να σχετίζονται με την πνευμονική λειτουργία των βρεφών είναι σημαντική», σημειώνει η Δρ. Gudmundsdotti και συνεχίζει:


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης