Κορωνοϊός: Πότε διπλασιάζεται ο κίνδυνος σοβαρής Covid-19 και εισαγωγής στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Πότε διπλασιάζεται ο κίνδυνος σοβαρής Covid-19 και εισαγωγής στο νοσοκομείο

Όσο εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού τόσο αποκρυσταλλώνεται η γνώση για τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο νοσησεί κανείς σοβαρά και να χρειαστεί να νοσηλευθεί - Τι έδειξε νέα βρετανική μελέτη

210830184959_coronavirus_covi_delta
Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού SARS-Cov-2 έχουν διπλάσιο κίνδυνο νοσηλείας συγκριτικά με τους φορείς του στελέχους Άλφα, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Infectious Diseases.

Επίσης, ο κίνδυνος να χρειαστεί κανείς επείγουσα ιατρική φροντίδα ή εισαγωγή στο νοσοκομείο εντός 14 ημερών από την εκδήλωση της λοίμωξης Covid-19 ήταν 1,5 φορές περισσότερες με την παραλλαγή Δέλτα συγκριτικά το στέλεχος Άλφα.

Είναι η πρώτη μελέτη που κάνει σύγκριση του κινδύνου νοσηλείας μεταξύ των δύο μεταλλάξεων βάσει επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που είχαν αναλυθεί ως προς την φέρουσα μετάλλαξη.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Gavin Dabrera, Επιδημιολόγος στο Σύστημα Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης «τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τη Δέλτα είναι πιο πιθανό να χρειαστούν νοσηλεία συγκριτικά με την Άλφα, όταν μιλάμε για ανεμβολίαστους πολίτες. Γνωρίζουμε ήδη ότι ο εμβολιασμός προσφέρει εξαιρετική προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης