Κορωνοϊός – Εμβόλια: Δεν μας «πιάνουν» όλους το ίδιο – Τι ισχύει για τους πιο ευάλωτους

Κορωνοϊός – Εμβόλια: Δεν μας «πιάνουν» όλους το ίδιο – Τι ισχύει για τους πιο ευάλωτους

Η χαμηλή ανοσοαπόκριση μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς έχει θορυβήσει τους ειδικούς ανά τον κόσμο, οι προσπαθούν να χαράξουν μια στρατηγική για την ενίσχυση της προστασίας τους. Ποιες είναι όμως οι διαφορές στις ευάλωτες ομάδες που δυσκολεύουν το έργο των επιστημόνων;

210811172138_emvolio_vaccine
Με μια τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σκέφτονται οι ειδικοί ανά τον κόσμο να θωρακίσουν την ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων ασθενών, για τους οποίους οι επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει σε ανάμεικτα αποτελέσματα. Όπως εξηγεί ο Ανώτερος Λέκτορας Βιοϊατρικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, Steven Smith, η ανομοιογένεια της ομάδας εξηγεί και την αδυναμία διεξαγωγής ενός κοινού πορίσματος σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί η ικανοποιητική ανοσολογική απόκριση.

Χαρακτηριστικά, αμερικανική μελέτη έδειξε ότι ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα όπως οι μεταμοσχευμένοι, παρουσίασαν χαμηλούς τίτλους αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό τους και πάνω από τους μισούς απέτυχαν να αναπτύξουν αντισώματα ακόμη και μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης