Κορωνοϊός- Ασθενείς: Τι προκαλεί τις επικίνδυνες θρομβώσεις – Τα φάρμακα που τις αποτρέπουν

Κορωνοϊός- Ασθενείς: Τι προκαλεί τις επικίνδυνες θρομβώσεις – Τα φάρμακα που τις αποτρέπουν

Συχνό φαινόμενο στους πάσχοντες από σοβαρή COVID-19 είναι η εμφάνιση απειλητικών για τη ζωή θρομβώσεων – Επιστήμονες εντόπισαν τον μηχανισμό πρόκλησής τους, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισής τους

210426210158_atientcovid
Η φλεγμονή και η θρόμβωση που παρατηρούνται στα πολύ σοβαρά περιστατικά της COVID-19 μπορεί να προκαλούνται από τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός για να καταπολεμήσει τη νόσο, τα οποία ενεργοποιούν την άσκοπη δραστηριότητα των αιμοπεταλίων στους πνεύμονες.

Πιο αναλυτικά, μια νέα εργασία που δημοσιεύθηκε στο Blood αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός για να προστατευθεί από την COVID-19 πυροδοτούν αυξημένη λειτουργία των αιμοπεταλίων, πράγμα το οποίο μπορεί με τη σειρά του να προκαλεί θανατηφόρες θρομβώσεις σε ασθενείς με σοβαρή νόσο. Τα αιμοπετάλια είναι μικρά κύτταρα αίματος, με τάσεις συγκόλησης που σχηματίζουν θρόμβους προκειμένου να σταματήσουν ή να αποτρέψουν την αιμορραγία. Όταν, όμως, απορρυθμίζονται μπορεί να προκληθεί η δημιουργία θρόμβων που μπορεί να οδηγήσει σε σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο και το έμφραγμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης