Χρόνιος πόνος: Το νέο παυσίπονο που θα δώσει λύση

Χρόνιος πόνος: Το νέο παυσίπονο που θα δώσει λύση

Πολύ κοντά σε μια απρόσμενη παυσίπονη θεραπεία από το δηλητήριο ενός ζωύφιου που σε πολλούς προκαλεί... φόβο φαίνεται πως βρίσκονται οι επιστήμονες. Δείτε ποιο είδος θα δώσει τη λύση στους πάσχοντες από χρόνιο πόνο

210716155959_doctor_patient
Έχουν πολλά πόδια, είναι ολίγον τι τριχωτές και σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνες, φαίνεται όμως πως κρύβουν καλά ένα μυστικό ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας. Το δηλητήριο από τις ταραντούλες (αράχνες που ανήκουν στην οικογένεια Lycosidae), σύμφωνα με νέα ερευνητικά στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια φαίνεται πως μπορεί να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο.

Πού οφείλεται αυτή η θεραπευτική ιδιότητα του δηλητηρίου της αράχνης; «Οι αράχνες και οι σκορπιοί έχουν εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης έχοντας καταφέρει να βελτιστοποιήσουν τα δηλητήρια των πεπτιδίων, των πρωτεϊνών και των μικρών μορίων από τα οποία μπορούμε να επωφεληθούμε » σημειώνει ο Bruce Hammock, διακεκριμένος καθηγητής εντομολογίας με αρκετές έρευνες για τον χρόνιο πόνο στο ενεργητικό του. Σημειώνει μάλιστα το παράδοξο πως: «Τα ίδια δηλητήρια που μπορούν να προκαλέσουν πόνο και νευρολογικές διαταραχές μπορούν επίσης να ευνοήσουν τη λειτουργία των νεύρων και να μειώσουν τον πόνο».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης