Πόνος στη μέση: Αυτά τα φάρμακα που παίρνουν όλοι, δεν βοηθούν

Πόνος στη μέση: Αυτά τα φάρμακα που παίρνουν όλοι, δεν βοηθούν

Κάτω από το μικροσκόπιο των ερευνητών μπήκαν τα μυοχαλαρωτικά, με τα συμπεράσματα νεότερης επισκόπησης μελετών να καταλήγουν ότι σε βάθος χρόνου προσφέρουν λίγα στην ανακούφιση του πόνου της μέσης

210712135420_backpainggr
Για αρκετούς από εμάς, η πρώτη κίνηση όταν πλέον το άλγος στη μέση είναι ανυπόφορο και μας δυσκολεύει στις καθημερινές μας κινήσεις είναι να στραφούμε στη λήψη μυοχαλαρωτικών σκευασμάτων. Μπορούν όμως να μας ανακουφίσουν αποτελεσματικά; Σύμφωνα με νέα αυστραλιανή ανασκόπηση μελετών, το όφελός τους στην ανακούφιση του πόνου της μέσης είναι μικρό. Τα συμπεράσματα της ανασκόπησης δημοσιεύθηκαν στην British Medical Journal.

Το συμπέρασμα αυτό εξέπληξε και την ερευνητική ομάδα, η οποία ανέλυσε εις βάθος 31 μελέτες που εξέτασαν περισσότερους από 6,5 χιλιάδες ασθενείς με πόνο στην περιοχή της μέσης. Για να ανακουφίσουν τον πόνο, οι συμμετέχοντες λάμβαναν ένα από τα δεκαοκτώ διαθέσιμα μυοχαλαρωτικά σκευάσματα. Αν και η λήψη τους οδήγησε σε βραχεία μείωση του πόνου, η επίδραση αυτή είναι «ιδιαίτερα μικρή για να επιστήσει την προσοχή μας», σημειώνει ο συγγραφέας της έρευνας, James McAuley, διευθυντής του Κέντρου Πόνου IMPACT της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ. Συμπληρώνει μάλιστα ότι «οι περισσότεροι ασθενείς δεν θα αισθανθούν καμία διαφορά στον πόνο τους σε σύγκριση με τη λήψη εικονικού φαρμάκου (placebo)»..

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης