Πόσο… χρήμα φέρνει την ευτυχία; Έρευνα απαντά

Πόσο… χρήμα φέρνει την ευτυχία; Έρευνα απαντά

Πρόσφατη μελέτη φέρνει νέα συμπεράσματα για τη σχέση ευτυχίας και χρήματος. Τελικά τα λεφτά μας φέρνουν πιο κοντά στην ευτυχία ή όχι;

210210181117_rich_man
Τη σχέση του χρήματος με την ευτυχία διερεύνησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McGill και το Ινστιτούτο Περιβαλλοντολογικών Επιστημών και Τεχνολογικών του Πανεπιστημίου Autònoma στη Βαρκελώνη (ICTA-UAB). Σύμφωνα με τα ευρήματά τους που δημοσιεύονται στο PLOS One, φαίνεται να επιβεβαιώνεται πως, εν τέλει, τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

Αν και πιστεύεται γενικώς ότι η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί εχέγγυο της ευτυχίας και ευημερίας των ανθρώπων, η πρόσφατη μελέτη έδειξε πως ακόμα και σε χώρες με χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα οι κάτοικοι βιώνουν αξιοσημείωτα υψηλά επίπεδα ευτυχίας, σύμφωνα με προσωπικές τους αναφορές.

Μάλιστα, έκπληξη προκάλεσαν τα συμπεράσματα για την αίσθηση μεγάλης ευτυχίας των κατοίκων στις χώρες με τα κατώτατα επίπεδα εκχρηματισμού -το χρήμα ως κύριο μέσο οικονομικών συναλλαγών-, η οποία καταγράφηκε αντίστοιχη με αυτή των κατοίκων των Σκανδιναβικών χωρών, οι οποίες κατατάσσονται συνήθως στην κορυφή της σχετικής παγκόσμιας κλίμακας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης