Η φλεγμονή που ταλαιπωρεί όσους αγαπούν τις βουτιές – Πώς αντιμετωπίζεται

Η φλεγμονή που ταλαιπωρεί όσους αγαπούν τις βουτιές – Πώς αντιμετωπίζεται

Το καλοκαίρι είναι εδώ, τα παιδιά τρέχουν στη θάλασσα και όμως, η αγάπη τους για τις βουτιές μπορεί να προκαλέσει εξωτερική ωτίτιδα. Ο Δρ Μιχαήλ Δ. Τσακανίκος, Χειρουργός – Παιδο ΩΡΛ και Συντονιστής Διευθυντής της Β’ Παιδο ΩΡΛ Κλινικής Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, μιλά για το πιο συχνό πρόβλημα της εποχής στα παιδιά

210630224002_girls_swim
Έφτασε το καλοκαίρι και μικροί – μεγάλοι ανυπομονούν να απολαύσουν το παιχνίδι στη θάλασσα και τις πισίνες. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που το παιχνίδι στο νερό διαρκεί για πολλές ώρες με αποτέλεσμα ο ακουστικός πόρος να παραμένει βρεγμένος για πολλή ώρα και συχνά να εμφανίζεται κυρίως στα παιδιά η εξωτερική ωτίτιδα.

Τι είναι η εξωτερική ωτίτιδα;

Το πιο συχνό πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες λοιπόν είναι η εξωτερική ωτίτιδα, η οποία είναι μια φλεγμονή του δέρματος και του υποδορίου του έξω ακουστικού πόρου. Σε αγγλικά συγγράμματα περιγράφεται ως «το αυτί του κολυμβητή» (swimmer΄s ear), και αυτό γιατί εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω που τους αρέσει να κάνουν βουτιές και να κολυμπούν με τη μάσκα και το κεφάλι συνεχώς μέσα στο νερό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης