Ημικρανία: Η έξυπνη αλλαγή που μειώνει την συχνότητα και την ένταση των κρίσεων

Ημικρανία: Η έξυπνη αλλαγή που μειώνει την συχνότητα και την ένταση των κρίσεων

Περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα και λιγότερα ω-6 φαίνεται ότι μπορούν να μειώσουν τον πόνο αλλά και την συχνότητα των κρίσεων ημικρανίας. Δείτε τι ακριβώς παρατήρησαν οι ερευνητές και τι σημαίνει για τη διατροφή μας

200825205347_ponokefalos
Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά ψάρια φαίνεται ότι βοηθά τους πάσχοντες από ημικρανία να μειώσουν την συχνότητα αλλά και την ένταση των κρίσεων ημικρανίας στη διάρκεια του μήνα συγκριτικά με μια διατροφή πλούσια σε φυτικά λιπαρά σύμφωνα με νέα μελέτη.

Τα ευρήματα από το Εθνικό Ινστιτούτο Αντιγήρανσης (NIA) και το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό (NIAAA), τμήματα του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας. και του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (UNC) στο Chapel Hill, δημοσιεύθηκαν στο BMJ.

Στη νέα έρευνα συμμετείχαν 182 ενήλικες με συχνές ημικρανίες. Αποτελεί δε επέκταση προηγούμενης έρευνας της ίδιας ερευνητικής ομάδας για την επίδραση του λινολεικού οξέος στον χρόνιο πόνο. Το λινολεϊκό οξύ (λέγεται και λινελαϊκό) είναι ένα ω-6 λιπαρό της δυτικής διατροφής. Βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε ορισμένα φυτικά έλαια (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, σογιέλαιο) και σε μικρότερες ποσότητες σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης