Έχετε δυνατή αίσθηση γεύσης; Τι σημαίνει αυτό για τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Έχετε δυνατή αίσθηση γεύσης; Τι σημαίνει αυτό για τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19

Εάν το μπρόκολο, το σέλινο ή το λάχανο είναι τρόφιμα που δεν μπαίνουν ποτέ στο πιάτο σας λόγω της πικρής τους γεύσης, μπορεί να είστε πιο προστατευμένοι από ό,τι νομίζετε από την COVID-19 – Νέα επιστημονική μελέτη συνδέει το πόσο έντονη είναι η αίσθηση της γεύσης σε κάποιους ανθρώπους με τον κίνδυνο νόσησης και νοσηλείας από κορωνοϊό

190517151256_broccoli-1280x720
Οι άνθρωποι με οξυμένη αίσθηση της γεύσης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις πικρές γεύσεις. Αυτοί, λοιπόν, όχι μόνο έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από COVID-19 σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν έχουν τόσο οξυμένη γεύση, αλλά και λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν λόγω κορωνοϊού, υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της μελέτης οι άνθρωποι αυτοί βίωναν τα συμπτώματα της COVID-19 μόνο για περίπου πέντε ημέρες και όχι 23 που διαρκούν κατά μέσο όρο στους ανθρώπους με φυσιολογική αίσθηση της γεύσης.

Το πώς ακριβώς ή ακόμα και το αν πράγματι η γεύση επηρεάζει τον κίνδυνο COVID-19 δεν είναι πλήρως κατανοητό, αλλά οι ερευνητές έχουν μια θεωρία: Οι υποδοχείς της πικρής γεύσης –όπως ο λεγόμενος T2R38- βρίσκονται στους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης