Τα ευρέως χρησιμοποιούμενα χάπια που «κόβουν» τα οφέλη της άσκησης

Τα ευρέως χρησιμοποιούμενα χάπια που «κόβουν» τα οφέλη της άσκησης

Ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα τα οποία λαμβάνονται συχνά σε περιόδους έξαρσης των αλλεργιών φαίνεται να έχουν μια απρόσμενη δράση περιορίζοντας τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα η άσκηση – Δείτε ποια είναι

190703174543_woman_pills
Ομάδα ερευνητών από τα Πανεπιστήμια Ghent και της Κοπεγχάγης βρήκε ότι τα αντιισταμινικά φάρμακα μπορούν να μειώσουν τα οφέλη της άσκησης. Στη σχετική δημοσίευση στο Science Advances, η ομάδα περιγράφει δύο πειράματα τα οποία πραγματοποίησε –ένα μικρού χρονικού εύρους και ένα μεγάλου- στο οποίο οι εθελοντές έλαβαν αντιισταμινικά πριν ξεκινήσουν το πρόγραμμα άσκησής τους.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν αντιισταμινικά για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα αλλεργιών. Αυτά τα φάρμακα ανήκουν σε δύο γενικές κατηγορίες, ανάλογα με τον τύπο των υποδοχέων ισταμίνης που στοχεύουν. Εκείνα που στοχεύουν τους υποδοχείς ισταμίνης Η1 προορίζονται για τους πάσχοντες από αλλεργίες, ενώ εκείνα που στοχεύουν τους υποδοχείς ισταμίνης Η2 προορίζονται για τη θεραπεία προβλημάτων ισταμίνης στο έντερο. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, λοιπόν, οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις και των δύο ειδών αντιισταμινικής θεραπείας σε εθελοντές που ακολουθούσαν προγράμματα άσκησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης