Έχετε θυρεοειδή; Τα συμπτώματα που θα σας ανησυχήσουν

Έχετε θυρεοειδή; Τα συμπτώματα που θα σας ανησυχήσουν

Δεν είναι πάντα εύκολο να αναγνωρίσουμε πότε έχει διαταραχθεί η λειτουργία του θυρεοειδή αδένα, αν όμως κάποια από τα συμπτώματα που αναφέρονται στη συνέχεια επιμένουν, η επίσκεψη σε γιατρό είναι η μόνη λύση

210413215034_thiroisd
Ο υποθυρεοειδισμός είναι η κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής υπολειτουργεί και δεν παράγει επαρκείς ποσότητες των πολύτιμων θυρεοειδικών ορμονών. Πρόκειται για μια πάθηση που εμφανίζεται αρκετά συχνά στις γυναίκες, με τουλάχιστον το 10% των γυναικών έχουν συμπτώματα υποθυρεοειδισμού έως την ηλικία των 50 ετών. Ο κίνδυνος υποθυρεοειδισμού αυξάνεται με την ηλικία και στην ηλικία των 60 ετών, το 17% των γυναικών και το 8% των ανδρών έχουν σημάδια υποθυρεοειδισμού όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της Κλινικής Mayo.

Στα αρχικά στάδια τα συμπτώματα δεν είναι τόσο έντονα. Μπορεί να μην αντιληφθείτε ότι έχετε κάποιο από τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού, καθώς για παράδειγμα η κόπωση και η αύξηση του βάρους μπορούν να αποδωθούν σε οποιονδήποτε λόγο. Τα συμπτώματα όμως που μπορούν να σας προϊδεάσουν είναι τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης