Υφασμάτινες μάσκες: Δείτε πόσο μας κουράζουν στην προπόνηση

Υφασμάτινες μάσκες: Δείτε πόσο μας κουράζουν στην προπόνηση

Νέα μελέτη που επικεντρώνεται στις ευρέως χρησιμοποιούμενες υφασμάτινες μάσκες, δίνει απάντηση για το αν ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας μπορεί να επηρεάσει τις επιδόσεις μας στην προπόνηση, αλλά και την πρόσληψη οξυγόνου

210414151129_mask_fitness_woman-1280x720
Εμπόδιο στις επιδόσεις αλλά και την καλή αναπνοή κατά τη σωματική άσκηση αποδεικνύεται τελικά η υφασμάτινη μάσκα προσώπου, με τους συμμετέχοντες να αναφέρουν ακόμα και αίσθημα κλειστοφοβίας σε προπονήσεις υψηλής έντασης, ισχυρίζεται νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο British Journal of Sports Medicine.

Η κλινική μελέτη, σύμφωνα με τους ερευνητές, συστήνει την αναθεώρηση της συχνότητας, της έντασης, της διάρκειας και του τύπου ασκήσεων για τις περιπτώσεις όπου γίνεται χρήση υφασμάτινης μάσκας, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει αρκετά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις της στους αθλούμενους. Οι διαθέσιμες μελέτες για τη χρήση μάσκας κατά τη σωματική άσκηση έχουν βασιστεί σε χειρουργικές, οι οποίες ωστόσο δεν χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα του κόσμου για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό.

Στη μελέτη συμμετείχαν 31 υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 έως 29 ετών και μη καπνιστές τσιγάρων, με τρεις μόνο να αναφέρουν ότι κάπνιζαν κάνναβη και πέντε με ιστορικό υπό αγωγή άσθματος. Το σύνηθες εβδομαδιαίο πρόγραμμα των συμμετεχόντων περιελάμβανε 170 λεπτά προπόνηση ήπιας έντασης και 206 λεπτά έντονης. Τρεις στους τέσσερις είχαν ξαναφορέσει μάσκα κατά την προπόνηση πριν το πείραμα, ενώ οι 19 (61%) ανέφεραν πως ήταν υποχρεωτική η χρήση της στον χώρο εκγύμνασης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης