Οι εξελίξεις που χαρίζουν χρόνια ζωής στους καρδιοπαθείς

Για τις εξελίξεις της τεχνολογίας που έχουνι επηρεάσει σε υπερθετικό βαθμό όλους τους τομείς της ειδικότητας της Καρδιολογίας και συγκεκριμένα την απεικόνιση, τα φάρμακα και την επεμβατική καρδιολογία μιλάει στο ygeiamou ο κύριος Στυλιανός Κωνσταντινίδης, Καρδιολόγος, Διευθυντής Β' Καρδιολογικής Κλινικής & Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΥΓΕΙΑ

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν τα τελευταία χρόνια μία από τις κυριότερες αιτίες νοσηρότητας και την πρώτη αιτία θανάτου σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από αυτά έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, γεγονός κυρίως οφειλόμενο στην αλλαγή του τρόπου ζωής (καθιστική ζωή, διατροφικές συνήθειες, κάπνισμα) αλλά και στη μεγάλη πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί στις μεθόδους ανεύρεσης και διάγνωσης των συγκεκριμένων παθήσεων.

Παράλληλα η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας έχει συντελέσει στη σημαντική βελτίωση των θεραπευτικών μέσων αντιμετώπισης τους και αφορά τόσο στην παραγωγή περισσότερο αποτελεσματικών φαρμάκων όσο και στην εφαρμογή πρωτοποριακών επεμβατικών μεθόδων οι οποίες σταδιακά αντικαθιστούν τις κλασσικές χειρουργικές τεχνικές ανοικτής καρδιάς όπως την αορτοστεφανιαία παράκαμψη (by-pass) και την αντικατάσταση καρδιακών βαλβίδων. Είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι οι ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα ζουν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά τους.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επηρεάσει σε υπερθετικό βαθμό όλους τους τομείς της ειδικότητας της Καρδιολογίας και συγκεκριμένα την απεικόνιση, τα φάρμακα και την επεμβατική καρδιολογία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr