Τυρί: Πέντε λόγοι να το τρώμε άφοβα – Το top μυστικό της έξυπνης κατανάλωσης

Πέντε μοναδικά οφέλη του τυριού επαναπροσδιορίζουν τη σημασία του τροφίμου για την υγεία και συστήνουν την ένταξή του στη διατροφή μας σε καθημερινή βάση. Ποιο είναι το κορυφαίο μυστικό ωστόσο, για να αποκομίσουμε τα οφέλη του πιο νόστιμου τροφίμου;

Η αλήθεια είναι ότι συχνά αποφεύγουμε το τυρί επειδή είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες, επομένως δεν φαίνεται να έχει μια εδραιωμένη θέση στην καθημερινή μας διατροφή. Ωστόσο νεότερες έρευνες απενοχοποιούν την κατανάλωση τυριού και μας δίνουν σημαντικούς λόγους να εντάξουμε αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν στη διατροφή μας, αρκεί να προσέχουμε μια σημαντική παράμετρο: την ποσότητα.

1. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Γεγονός: Οι Γάλλοι καταγράφουν χαμηλά ποσοστά καρδιοπαθειών παρά την υψηλή κατανάλωση τυριών και άλλων τροφών πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά όπως η πάπια και το βούτυρο. Το φαινόμενο αυτό έχει χαρακτηριστεί ως «γαλλικό παράδοξο». Σύμφωνα με ανάλυση του 2016 31 μελετών κοόρτης σχετικά με την κατανάλωση γαλακτοκομικών, φάνηκε ότι 56,6 γραμ. τυρί την ημέρα σχετίζεται με μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου κατά 18%. Όπως ανέφεραν στο British Journal of Nutrition οι ερευνητές , η εξήγηση βρίσκεται πιθανώς στα μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, όπως και στη ριβοφλαβίνη και τη βιταμίνη Β12 που αφθονούν στα τυριά. Επιπλέον, 23 περίπου γρ. τυρί την ημέρα συνδέθηκαν με μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 13%. Ίσως λοιπόν και μια ακόμη εξήγηση να οφείλεται στη μικρή ποσότητα που καταναλώνουν οι Γάλλοι!


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr