Έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο: Δύο ροφήματα που μειώνουν τον κίνδυνο

Έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο: Δύο ροφήματα που μειώνουν τον κίνδυνο

Δύο αγαπημένα και εξαιρετικά δημοφιλή ροφήματα φαίνεται ότι έχουν ευεργετική δράση στη μείωση του καρδιααγειακού κινδύνου τόσο σε υγιείς όσο και σε όσους έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Ποια τα ευρήματα ιαπωνικής μελέτης

190904175814_woman_drinking
Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού και καφέ φαίνεται ότι μείωνει τον κίνδυνο θανάτου για όσους έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή αποτρέποντας περαιτέρω καρδιαγγειακά επεισόδια σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Stroke, την έντυπη έκδοση της Αμερικανικής Εταιρίας Εγκεφαλικού Επεισοδίου που αποτελεί τμήμα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η καθημερινή κατανάλωση καφέ βοηθά τους ασθενείς που πέρασαν έμφραγμα του μυοκαρδίου μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου, ενώ αποτρέπει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου σε υγιή άτομα.

Προηγούμενη έρευνα εξέτασε τα οφέλη του πράσινου τσαγιού και του καφέ στην καρδιαγγειακή υγεία ατόμων χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων ή καρκίνου. Στην τρέχουσα έρευνα οι επιστήμονες θέλησαν να διερευνήσουν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού και καφέ σε ασθενείς που επιβίωσαν εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης