Κορωνοϊός: Ο απρόσμενος σύμμαχος που μπορεί να αδρανοποιήσει τα σωματίδια του ιού

Κορωνοϊός: Ο απρόσμενος σύμμαχος που μπορεί να αδρανοποιήσει τα σωματίδια του ιού

Μεθόδους ταχείας απολύμανσης των επιφανειών από τον κορωνοϊό, αλλά και τους ιούς της γρίπης εξετάζουν οι ερευνητές και πιστεύουν ότι τη λύση θα δώσουν τα μιικροκύματα!

200324112513_biomedical-research-surf-3776302-0001-fifty
Καθώς η πανδημία της COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι μελέτες δείχνουν ότι ο κορωνοϊός περιέχεται στα αεροσωματίδια που παράγονται και εξαπλώνονται μέσω της αναπνοής, του βήχα, του φταρνίσματος ή της συνομιλίας με μολυσμένα άτομα. Επομένως οι ερευνητές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη εργαλείων και μεθόδων που θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απολύμανση επιφανειών και χώρων.

Παρόλο που οι επιστήμονες έχουν διερευνήσει ήδη τη χρήση της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας για την αδρανοποίηση του ιού της γρίπης σε υγρά, η δουλειά που έχει γίνει για την κατανόηση του ρόλου της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας, όπως τα μικροκύματα, στη μείωση της μεταδοτικότητας των ιογενών παθογόνων μικροοργανισμών που εμπεριέχονται στα αεροσωματίδια είναι λιγότερη. Τέτοια εργαλεία χρειάζονται αφενός για να περιορίζουν με ασφάλεια τις μολυσμένες ροές αεροσωματιδίων και αφετέρου για να εκθέτουν τα αεροσωματίδια σε ελεγχόμενες, σωστά κατηγοριοποιημένες δόσεις μικροκυμάτων. Μέχρι τώρα, όμως, δεν έχουν γίνει διαθέσιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης