Παιδί και ατυχήματα: Οι κίνδυνοι και οι παγίδες που πρέπει να αποφύγει

Παιδί και ατυχήματα: Οι κίνδυνοι και οι παγίδες που πρέπει να αποφύγει

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι κακώσεις από ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών, ενώ το 80% των ατυχημάτων των ατυχημάτων γίνεται μέσα στο σπίτι και συχνά παρουσία ενηλίκων! Ενημερωθείτε για τους κινδύνους και τις παγίδες που απειλούν τα παιδιά και πάρτε τα μέτρα σας

190612211141_Child_stress1-1280x720
Οι περισσότεροι μάλλον πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι που απειλούν την σωματική ακεραιότητα του παιδιού βρίσκονται εκτός σπιτιού. Τα στοιχεία όμως αποκαλύπτουν μια διαφορετική εικόνα που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν: το 80% των σοβαρών παιδικών ατυχημάτων συμβαίνουν μέσα στο σπίτι. «Το 80% των ατυχημάτων γίνεται μέσα στο σπίτι και το 20% έξω απ’ αυτό. Μάλιστα το 70% των εντός του σπιτιού ατυχημάτων συμβαίνουν στο καθιστικό και το υπνοδωμάτιο όπου το παιδί βρίσκεται τις περισσότερες ώρες, παρουσία ενηλίκων, γεγονός που θέτει την πιθανότητα αμέλειας» αναφέρει ο κύριος Αναστάσιος Δ. Χατζής, Παιδίατρος – Εντατικολόγος, πρώην Συντονιστής – Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο πλαίσιο της 5ης διαδικτυακής εκδήλωσης του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα «Εκπαίδευση και προληπτικά μέτρα για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων παιδιών και εφήβων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κύριος Χατζής στις αναπτυγμένες χώρες οι κακώσεις από ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης