Η διατροφή που μειώνει κατά 50% τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ – Τι περιλαμβάνει

Η διατροφή που μειώνει κατά 50% τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ – Τι περιλαμβάνει

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος βρίσκεται στην επιλογη της κατάλληλης διατροφής και στην ενδεδειγμένη τροποποίησή της σύμφωνα με νεότερη έρευνα

210119151231_liver1
Η χορτοφαγική μεσογειακή διατροφή μειώνει το ενδοηπατικό λίπος περισσότερο από άλλα είδη υγιεινής διατροφής και περιορίζει στο μισό τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, σύμφωνα με μακροχρόνια κλινική δοκιμή παρεμβάσεων υπό την καθοδήγηση ερευνητών του Ben-Gurion University of the Negev (BGU) και διεθνή ομάδα επιστημόνων. Τα ευρήματα της δοκιμής δημοσιεύθηκαν στο Gut.

«Η ερευνητική μας ομάδα και άλλοι επιστήμονες τα τελευταία 20 χρόνια έχουν αποδείξει μέσω αυστηρών τυχαιοποιημένων δοκιμών ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η πιο υγιεινή. Τώρα, βελτιώσαμε αυτή τη διατροφή και ανακαλύψαμε στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν δραστικές αλλαγές στο ηπατικό λίπος και άλλους σημαντικούς παράγοντες υγείας», επισημαίνει η επικεφαλής ερευνήτρια, Iris Shai, επιδημιολόγος στο BGU και αναπληρώτρια λέκτορας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H.Chan του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης