Στείλτε 6 στο 13033 και κάντε αυτές τις έξι εναλλακτικές ασκήσεις

Στείλτε 6 στο 13033 και κάντε αυτές τις έξι εναλλακτικές ασκήσεις

Τελευταία αθλούμαστε χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6. Οι περισσότεροι κάνουμε περπάτημα, ελεύθερο τρέξιμο ή ποδήλατο. Ας δούμε όμως και μερικές διαφορετικές επιλογές που προσφέρουν αρκετά οφέλη και είναι και πολύ fun!

201203131826_fitness-1280x720
*Γράφει ο Στέφανος Φυγετάκης, καθηγητής φυσικής αγωγής του ΣΕΦΑΑ Αθηνών και η Άνθη Ζουμπλιού, Φυσιοθεραπεύτρια του Πανεπιστημίου Πατρών

Η πρώτη καραντίνα μας δίδαξε πως είτε η καθιστική ζωή ή υπερβολική άσκηση μπορούν να επηρεάσουν δραματικά το σώμα μας. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η απραξία έστω και για μερικές ώρες μέσα στην ημέρα μειώνει σημαντικά τη φυσική κατάσταση, τη μυική μάζα, το μεταβολισμό και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 95% του ενηλίκου πληθυσμού στις «ανεπτυγμένες χώρες» έχει υιοθετήσει πλέον την καθιστική ζωή στην καθημερινότητά του. Η έλλειψη άσκησης όμως έχει βρεθεί ότι επηρεάζει και την ψυχική υγεία, ένα «όπλο» απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κρίσης που ζούμε.

Αρκετοί άνθρωποι την τελευταία περίοδο αθλούμαστε χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6.Οι περισσότεροι κάνουμε περπάτημα, ελεύθερο τρέξιμο ή ποδήλατο. Ας δούμε όμως μερικές διαφορετικές επιλογές που δεν είναι συνηθισμένες ιδίως τώρα τον χειμώνα προσφέρουν όμως αρκετά οφέλη και είναι και πολύ fun.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης