Έμφραγμα: Τα «αθώα» ροφήματα που απογειώνουν τον κίνδυνο

Εξίσου ανθυγιεινά με τα σακχαρούχα ποτά φαίνεται πως είναι τα ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που τα συσχετίζει με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Τα σακχαρούχα ποτά και τα ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology.

Η έρευνα έδειξε ότι η διατροπφή με ροφήματα με ζάχαρη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καρδιομεταβολική υγεία. Τα ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά έχουν προταθεί ως πιο υγιεινή εναλλακτική επιλογή, ωστόσο οι επιδράσεις τους στην καρδιαγγειακή υγεία δεν είναι απόλυτα γνωστές. Στην εργασία αυτή, λοιπόν, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από την γαλλική κοόρτη NutriNet-Santé για να διερευνήσουν τη σχέση ανάμεσα στον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και την κατανάλωση σακχαρούχων ποτών και ροφημάτων με τεχνητά γλυκαντικά.

Διαβάστε περισσότερο στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr