Η επίμαχη διάταξη που αποκαλύπτει το «ταβάνι» στα ασφάλιστρα

Η επίμαχη διάταξη που αποκαλύπτει το «ταβάνι» στα ασφάλιστρα

Με την ψήφιση της επίμαχης διάταξης του Υπουργείου Ανάπτυξης οι ασφαλισμένοι με μακροχρόνια συμβόλαια υγείας θα ξέρουν αυτομάτως ποιο είναι το ανώτατο όριο, το «ταβάνι», δηλαδή, στο ασφάλιστρο που μπορεί να ζητήσει η εκάστοτε εταιρία

190704170207_insurance_man
Στα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας που δεν έχουν προκαθορισμένη ή «κλειδωμένη» αναπροσαρμογή και άρα εναπόκειται στην εκάστοτε ασφαλιστική εταιρία να καθορίσει το ποσοστό της αύξησης, η οποία δύναται να μπει στα ασφάλιστρα σε ετήσια βάση, αφορά η διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, λίγες ημέρες μετά τις αντιδράσεις από φορείς καταναλωτικών οργανώσεων που έκαναν λόγο για «δώρο» της κυβέρνησης προς την ασφαλιστική αγορά ο αρμόδιος υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρείχε εξηγήσεις. «Η πρόβλεψη δεν αφορά στα μακροχρόνια συμβόλαια που έχουν προκαθορισμένη ή μηδενική αύξηση. Αφορά στα υπόλοιπα που αποτελούν, βέβαια και τη μεγάλη μερίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, για να προσθέσει: «Στην υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε στη συνέχεια, θα βάλουμε τον δείκτη του ΙΟΒΕ, ο οποίος κάθε χρόνο εγκρίνεται και την αύξηση κατά έτος των δαπανών για την υγεία στην Ελλάδα. Ενδεχομένως να προσθέσουμε και τον δείκτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς που, επίσης, κάνει μία πολύ καλή δουλειά πάνω στο θέμα της αύξησης του κόστους υγείας».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης