Κορωνοϊός: Η πιο αποτελεσματική μέθοδος περιορισμού της εξάπλωσης

Κορωνοϊός: Η πιο αποτελεσματική μέθοδος περιορισμού της εξάπλωσης

Σε τι βαθμό καθυστερούν την εξάπλωση του κορωνοϊού οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις συγκριτικά με την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης; Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση που πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στον μελλοντικό σχεδιασμό των στρατηγικών επαναλειτουργίας της κοινωνίας

200329102642_coronavirus
Η πρόβλεψη της εξάπλωσης μιας πανδημίας είναι υψίστης σημασίας για την ορθή επιβολή κοινωνικών και οικονομικών μέτρων που ενδεχομένως να περιορίσουν την πανδημία και τις συνέπειές της.

Τώρα, λοιπόν, οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη στο Scientific Reports παρουσιάζουν ένα αποτελεσματικό μοντέλο μελέτης και πρόβλεψης της δυναμικής εξάπλωσης και περιορισμού σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Οι ερευνητές ουσιαστικά μελέτησαν όλα τα έως τώρα μοντέλα που εφαρμόστηκαν από την απομόνωση επαρχιών στην Κίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας ταξιδιωτών, έως τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που εφαρμόστηκαν σε περιοχές της Ιταλίας. Αξιοποιώντας μεθόδους στατιστικής προσπάθησαν να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν τον βαθμό επίδρασης στην εξάπλωση του ιού ανάμεσα στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης