Αυτό το γλυκό σιρόπι αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την καρδιά

Νέα επιστημονική μελέτη συσχετίζει τον συνδυασμό των δύο σακχάρων, της φρουκτόζης και της γλυκόζης, που περιέχονται στο σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης με σημαντικούς κινδύνους για την καρδιά - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη είναι εξίσου επιβλαβές με την κατανάλωση φρουκτόζης υποστηρίζει με νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της California που δημοσιεύθηκε στο Metabolism. Η μελέτη κάνει αναφορά στους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με το είδος των σακχάρων που καταναλώνεται, ενώ αποκαλύπτει και νέους κινδύνους όταν τα σάκχαρα συνδυάζονται.

Πιο αναλυτικά, όπως είναι ήδη γνωστό η φρουκτόζη θεωρείται επιβλαβής για την υγεία, επειδή η πλειοψηφία της φρουκτόζης που καταναλώνεται καταλήγει στο ήπαρ. Εκεί, όταν συγκεντρώνεται πολλή φρουκτόζη, παράγεται ουρικό οξύ και λίπος στη μορφή των τριγλυκεριδίων, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο λιπώδους νόσου του ήπατος, καρδιακών παθήσεων και αρθρίτιδας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr