Κορωνοϊός: Η ακτινοβολία που μπορεί να τον εξουδετερώσει

Κορωνοϊός: Η ακτινοβολία που μπορεί να τον εξουδετερώσει

Το ασφαλές μήκος κύματος της υπεριώδους ακτινοβολίας UVC με το οποίο μπορεί να εξουδετερωθεί ο νέος κορωνοϊός ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα, προτείνοντας έτσι έναν τρόπο απολύμανσης χώρων με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης

200918143927_epistimonas
Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Infection Control, διαπίστωσε ότι η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας C (UVC) με μήκος κύματος 222 νανόμετρα (nm) μπορεί να εξουδετερώσει τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, υπεύθυνο για την πανδημία COVID-19. Σημειώνεται πως, μολονότι η UVC αποτελεί τον πλέον επικίνδυνο τύπο υπεριώδους ακτινοβολίας, το συγκεκριμένο μήκος κύματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια σε περιβάλλοντα με ανθρώπους.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα παγκοσμίως που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της συγκεκριμένης ακτινοβολίας έναντι του νέου κορωνοϊού. Άλλες μελέτες για την UVC μήκους κύματος 222 nm -στο φάσμα της Far-UVC ακτινοβολίας με μήκος κύματος 207–222 nm-, έχουν διαπιστώσει την αποτελεσματικότητά της στην εξάλειψη εποχιακών κορωνοϊών, δομικά παρόμοιων με τον SARS-CoV-2 (Το νανόμετρο ισοδυναμεί με το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης