Αυτό είναι το ελιξίριο της υγείας και της ευδαιμονίας – Δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ

Αυτό είναι το ελιξίριο της υγείας και της ευδαιμονίας – Δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ

Τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική κατάσταση, αλλά και τη γενικότερη ευδαιμονία του ατόμου ενισχύουν οι καλές πράξεις που χαρακτηρίζονται από ευγένεια και συμπόνια απέναντι στους άλλους, υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη

200903191553_love-1280x720
Οι πράξεις ευγένειας και βοήθειας προς τους άλλους ανθρώπους μπορεί να αποδειχθούν πολύ ευεργετικές για την υγεία και τη γενικότερη κατάσταση του ανθρώπου που τις κάνει, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Psychological Bulletin. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, δεν είναι όλες οι καλόκαρδες συμπεριφορές εξίσου επωφελείς για τον πράττοντα, καθώς η δυναμική της σχέσης αυτής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων το είδος της ευγενικής πράξης, ο προσδιορισμός της γενικής κατάστασης, καθώς και η ηλικία, το φύλο και άλλοι δημογραφικοί παράγοντες σχετικοί με τον άνθρωπο που κάνει την καλή πράξη.

«Η προκοινωνική συμπεριφορά –στην οποία περιλαμβάνονται ο αλτρουισμός, η συνεργασία, η εμπιστοσύνη και η συμπόνια- είναι όλα απαραίτητα συστατικά για μια αρμονική και λειτουργική κοινωνία. Αποτελούν κομμάτι του κοινού πολιτισμού της ανθρωπότητας και η ανάλυσή μας δείχνει ότι συνεισφέρουν, επίσης, στην ψυχική και σωματική υγεία», εξηγεί ο επικεφαλής συγγραφέας και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Hong Kong, Δρ. Bryant P.H. Hui.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης