Διαβήτης: Δείτε τι αποκαλύπτει μια χειραψία για τον κίνδυνο νόσου

Διαβήτης: Δείτε τι αποκαλύπτει μια χειραψία για τον κίνδυνο νόσου

Το νέο εύρημα επιτρέπει τη χρήση μιας απλής ανέξοδης κίνησης ως οικονομικό και γρήγορο εργαλείο διάγνωσης της νόσου βασισμένο στη δύναμη της λαβής

200902151239_xeria
Η δύναμη της λαβής μας κατά τη χειραψία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα γρήγορο, ανέξοδο τεστ ώστε οι επαγγελματίες υγείας να εντοπίζουν ευκολότερα ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Τα ευρήματα της νέας έρευνας που αποκαλύπτει τη σχέση της δύναμης αυτής με τις πιθανότητες νόσησης δημοσιεύονται στο Annals of Medicine.

Ο διαβήτης αποτελεί την ένατη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι 90% των διαβητικών ασθενών πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Μολονότι παράγοντες όπως η προχωρημένη ηλικία, η παχυσαρκία, το οικογενειακό ιστορικό και ο τρόπος ζωής (π.χ. απουσία σωματικής δραστηριότητας, κάπνισμα, ανθυγιεινή διατροφή και υπερκατανάλωση αλκοόλ) έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση της νόσου, δεν επαρκούν για να εξηγήσουν τον κίνδυνο. Η πρόσφατη μελέτη εστιάζει σε άλλες παραμέτρους που πιθανώς σχετίζονται με τον συγκεκριμένο τύπο διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης