Κορωνοϊός: Η συχνή παρενέργεια που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Κορωνοϊός: Η συχνή παρενέργεια που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Σημαντικά ευρήματα από το Ινστιτούτο Karolinska εξηγούν τη σημασία της ανοσοαπόκρισης σε προσβληθέντες από τον νέο κορωνοϊό, φωτίζοντας έναν βασικό παράγοντα που καθορίζει τη σοβαρότητα της νόσου

200825174744_nkcells
Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησε το Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας αναφορικά με τη διαφορετική ανοσοαπόκριση σε ασθενείς με COVID-19, παράγοντα καθοριστικό, όπως απεδείχθη, για τη σοβαρότητα της νόσου. Η πρόσφατη μελέτη που εστιάζει στον ρόλο των κυττάρων που ονομάζονται «φυσικοί φονείς» (NK) και την υπερφλεγμονώδη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, δημοσιεύεται στο Science Immunology.

Τα κύτταρα φυσικοί φονείς αποτελούν έναν τύπο κυττάρων-κλειδί στον έλεγχο των ιογενών λοιμώξεων. Μολονότι οι σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες περιπτώσεις COVID-19 οφείλονται συχνά στη μειωμένη ανοσοαπόκριση, οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinksa και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska θέλησαν να διερευνήσουν τη σημασία της πρώιμης απόκρισης αυτών των κυττάρων κατά τη μόλυνση από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης